• Bericht reacties:4 reacties

Een warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in waar een huis ‘warmte lekt’. Ad Kwak van Energie-U biedt u daarom een training van twee avonden aan waarin je leert hoe je omgaat met zo’n camera, en het beeld goed beoordeeld.

Voor wie is deze training?

De training is voor iedereen toegankelijk, maar vooral geschikt voor wie het leuk vindt om ook anderen in Schothorst te helpen met energie besparen. WarmteStem is momenteel bezig met een structuur van energiecoaches in de wijk opzetten. Beelden van huizen maken met een warmtecamera zou goed bij passen bij het aanbod van een energiecoach. Als je meer wil weten over wat het inhoudt om energiecoach te worden in Schothorst, neem dan even contact met ons op via > het contactformulier <.

De inhoud van de training

Op 22 november leer je over de theorie van de warmtescan. Je leert hoe en wat er komt kijken bij het maken van een warmtebeeld en hoe je dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen. Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat je meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.

Deze avond vindt plaats in Veenendaal, maar is ook online te volgen

Op 29 november is een praktijkavond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden. 

Deze avond vindt plaats in Amersfoort

Meer info en aanmelden

Vind het goed klinken en wil je meedoen? Let dan even op het volgende:

 • Geef op het aanmeldformulier bij ‘organisatie/collectief’ op dat je via WarmteStem komt.
 • Heb je niet meegedaan met de eerdere trainingen ‘kleine energiebespaarders’ en ‘gesprekstechnieken’? Neem dan even > contact < met ons op, dan praten we je bij over welke stappen WarmteStem al gezet heeft om energiecoaches in Schothorst te organiseren.
 • Meer info over de exacte locatie en tijden vind je bij het aanmeldformulier.

Geef een reactie

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Herman Vijlbrief

  Is er voor warmtestem ook een camera beschikbaar om een scan aan bewoners aan te bieden tegen een vergoeding?

  1. janzuilhof

   Ha Herman, we hebben nu zelf nog geen warmtecamera. Maar we hebben wel al een paar opties om er een te lenen, en het moet ook zeker lukken om er zelf een aan te schaffen als we mensen hebben die ermee kunnen en willen werken. Binnenkort hebben we hier meer duidelijkheid over, en dan kunnen we een concreet aanbod aan (groepjes) bewoners doen.

 2. Jan van der Starre

  Ik ondersteun van harte de opmerking van de heer Vijlbrief. ik zie mijzelf niet zon’n camera bedienen maar ben graag bereid om te betalen voor zo’n dienst vanuit Warmtestem

  1. janzuilhof

   Ha Jan, dat is goed om te horen, Zie ook mijn reactie op de opmerking van Herman. Samengevat: wordt aan gewerkt :).