Over WarmteStem

Wij zijn WarmteStem, een groep bewoners in Schothorst die zelf wil bepalen hoe de wijk energie bespaart en overstapt op duurzame warmte.

WarmteStem heeft twee hoofddoelen. Het eerste is achterhalen wat de bewoners in Schothorst zelf willen als het aardgas er op termijn uitgaat. Het gaat om onze huizen, en daarover willen we een beslissing nemen die bij ons past. We vinden het daarbij belangrijk dat bewoners de juiste en begrijpelijke informatie om goed hun mening te vormen. Het tweede doel is om samen concreet aan de slag te gaan met energie besparen. Collectief isolatie inkopen is voordelig, scheelt uitzoekwerk en versterkt het burengevoel. Ook zijn er veel mensen in de wijk die het nodige al gedaan hebben in huis en buurtgenoten graag op weg helpen door ervaringen te delen.

WarmteStem is een coöperatie. Dat betekent dat alle leden samen eigenaar zijn. Iedereen mag lid worden, met als enige voorwaarde dat je in Schothorst woont. WarmteStem is dus van iedereen in Schothorst die mee wil doen. Hoe meer leden, hoe sterker onze stem. Wil je meedenken en meebeslissen over koers van WarmteStem? En meeprofiteren van collectieve acties? Schrijf je dan in en word lid.

Wie doen er mee?

Covalent

Tjerk-Peter van den Berg
Voorzitter


Gaat er vol overtuiging voor dat bewoners in de wijk zoveel mogelijk zelf profiteren van verduurzamen.

Portret-12

Jan Zuilhof
Secretaris


Zet zich in voor de wijk omdat iedereen er beter van wordt als buren elkaar helpen met energie besparen.

MAL_9992-Bearbeitet (2)

Niek Stavenga
Penningmeester


Vindt beweging 'van onderop' geweldig en zet zich graag in om dat zoveel mogelijk aan te jagen.

Schothorst-10

Herman Koolstra
Hoofd Operationele Research

Heeft veel technische kennis en deelt deze enthousiast met de wijk zodat iedereen goed geïnformeerd is.

agree-1238964

Alle ruim 40 leden van WarmteStem

Zonder leden geen coöperatie. De leden van WarmteStem besparen samen energie en helpen met reuring geven aan activiteiten.

Schothorst-10

Alle bewoners in Schothorst

WarmteStem wil van Schothorst een duurzame, leefbare wijk maken op een manier die bij de bewoners past.