• Bericht reacties:0 Reacties

Energie besparen is met de huidige gasprijzen belangrijker dan ooit. Maar het is helemaal niet zo eenvoudig om uit te vogelen wat in jouw huis de slimste stappen zijn. Tijdens het eerste WarmteStemcafé op 22 april lichten wij toe wat ons plan is om zoveel mogelijk bewoners in Schothorst daarbij te helpen. We hebben ook de gemeente uitgenodigd om toe te lichten wat de stand van zaken is rond het plan om Schothorst-Zuid aardgasvrij te maken. En natuurlijk doen we alles onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen die in Schothorst woont is meer dan welkom! Kom je ook?

Meld je hier direct aan.

Programma voor de avond

Toelichting plannen voor én door bewoners

In september 2021 heeft WarmteStem door heel Schothorst-Zuid gesprekken gevoerd met bewoners over hun wensen en zorgen rond het verduurzamen van de wijk. De opbrengst is naar de gemeente toe gegaan, maar tijdens de gesprekken bleek ook dat bewoners graag samen op willen trekken bij energie besparen en duurzaam verwarmen. En ook in Schothorst Noord vragen steeds meer mensen zich af hoe ze (zoveel mogelijk) van het gas af komen.

WarmteStem heeft een plan gemaakt om daar handen en voeten aan te geven. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat we de mogelijkheden voor verschillende typen woningen helder in kaart willen brengen, en we op basis daarvan collectieve inkoopacties organiseren zodat niet iedereen alles zelf hoeft uit te zoeken. We leggen in het WarmteStemcafé uit hoe we dat voor ons zien.

Hoe staat het plan van de gemeente ervoor?

De gemeente is alweer een tijd bezig met het plan om Schothorst-Zuid aardgasvrij te maken. Sinds WarmteStem de adviezen uit de wijk heeft doorgegeven is er alweer een hoop gebeurd, onder andere in de lokale politiek. Tegelijk vragen veel bewoners zich af wat het plan nu is en of er nog een beetje schot in de zaak zit. We hebben daarom Nicole Maas, projectleider warmte bij de gemeente, gevraagd om kort te vertellen hoe de vork op dit moment in de steel zit. En minstens zo belangrijk: om vragen van aanwezigen te beantwoorden.

In een café staat gezelligheid voorop

Een café is geen café zonder hapjes en drankjes. Naast het inhoudelijke programma wordt het vooral een gezellige avond. En hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus deel de uitnodiging en neem vooral je buren mee!

Praktische zaken

Waar?                De Hoeksteen, Klaartje Donzepad 59
Wanneer?          Vrijdag 22 april, 20:00-???
Voor wie?          Iedereen in Schothorst die minder gas wil gebruiken en wil bekijken wat we daarin samen kunnen doen
Contact              Ben@warmtestem.nl

Meld je aan

Het is voor ons wel zo handig als we ongeveer weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Zou je het daarom even door willen geven als je komt?

Leden van de coöperatie WarmteStem kunnen zich hier ook aanmelden voor de ALV

Geef een reactie