6 veelvoorkomende woningtypen in kaart gebracht

WarmteStem heeft samen met de ervaren energieadviseurs van Energiepaleis zes woningtypen uit Schothorst in beeld gebracht. Hieronder vind je de samenvattingen én uitgebreide versies van de rapporten.

Let hierop als je de rapporten leest!

De inhoud van de rapporten is af en toe redelijk technisch. Ze zijn eigenlijk zo gemaakt dat een professionele energieadviseur of een opgeleide vrijwilliger het kan toelichten. We delen de rapporten toch op onze website omdat verschillende bewoners hierom hebben gevraagd. Ook zullen er veel mensen in de wijk zijn die het rapport wel zelfstandig kunnen lezen.

Per woningtype zijn er twee documenten:

  • De ‘samenvatting’ van het rapport. Belangrijk hierbij is dat de kosten die staan bij de verbeterpakketten de meerkosten zijn van energiebesparende maatregelen bij regulier onderhoud. Het kan daardoor bijvoorbeeld lijken alsof er een te laag bedrag staat voor nieuwe kozijnen. Hoe dit zit lees je in de toelichting.
  • De toelichting. Hier worden de verbeterpakketten die je op de samenvatting ziet toegelicht. Ook vind je er een uitgebreid overzicht van kosten en mogelijke besparing.

Zoek je huis uit en download de rapporten

Bakstenengevel (o.a. Koning Nobelpad)

Download de samenvatting
Download de toelichting

Grindplaatwoning (o.a. Ros Beijaartpad)

Download de samenvatting
Download de toelichting

Woningtype o.a. Boomrijk

Download de samenvatting
Download de toelichting

Woningtype o.a. Didopad

Download de samenvatting
Download de toelichting

Hoekwoning o.a. Van Nimwegenpad

Download de samenvatting
Download de toelichting

Woningtype o.a. Koning Assentijnpad

Download de samenvatting
Download de toelichting

Staat jouw huis er niet bij?

Dat kan kloppen! WarmteStem heeft nu zes veelvoorkomende woningtypen in kaart. Mogelijk volgen er later meer als blijkt dat veel mensen hier iets aan hebben.

Wie organiseert dit?

Dit project is een initiatief van WarmteStem, de coöperatie voor en door bewoners in Schothorst die energie willen besparen. Aan het project werken verschillende vrijwilligers uit de wijk mee die het leuk vinden om mensen in hun buurt te helpen. WarmteStem heeft heen enkel commercieel belang.

Over dit project voor en door bewoners in Schothorst

Je kent vast wel de uitdrukking “Beter goed gejat dan slecht bedacht”. En da’s een uitstekend advies als het gaat om het isoleren en verduurzamen van je woning. Want waarom zou iedereen zelf het wiel uitvinden als we in de wijk veel beter samen kunnen werken?

Met dit in het achterhoofd is WarmteStem gestart met het project ‘Referentiewoningen’. We hebben een gerenommeerd adviesbureau (www.energiepaleis.nl) op het gebied van energiebesparing opdracht gegeven om zes veel in de wijk voorkomende woningen ‘in beeld’ laten brengen. Dat geeft alle bewoners die in een soortgelijk huis wonen erg waardevolle informatie: wat zijn de specifieke aandachtspunten bij het type woning, waar moet je op letten als je aan de slag wilt met energiebesparing, en wat zou daarbij een logische volgorde zijn?

WarmteStem werkt momenteel aan een collectieve inkoopactie. De inzichten uit de rapporten helpen bewoners in onze wijk bij het kiezen of ze daaraan mee willen doen.

Heb je hier vragen over? Stuur een mailtje naar ben@warmtestem.nl

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Mariëtte Schrijver

    Jammer dat niet één huis in het Geinproject is meegenomen. (Rondeelstraat, deel Sara burgerhart, Glen millerstraaf, lester youngstraat, etc
    Deze witte huizen in Noord hebben allemaal een plat dak (ook niet bij de 6 geteste) en een ander soort steen.

    1. janzuilhof

      Beste Mariëtte,
      Dank hiervoor, goed dat je het aangeeft. We zijn gestart met vooral huizen in Schothorst-Zuid die minder goed geïsoleerd zijn, en hebben daarnaast vast een paar woningen uit Schothorst-Noord meegenomen. We hopen later nog meer huizen toe te kunnen voegen.
      Vriendelijke groet,
      Jan

  2. Hans Roorda

    Dank voor alle info en meedenken @warmtestem!
    In hoeverre staat er een plan op de rol voor wat in de tijd van de bouw (1984) ‘spaarhuizen’ werden genoemd, als veel voorkomen aan Elsenburg, Drakenstein en Gerenstein?
    Of is er iemand uit een dergelijk huis, die al ervaring heeft met spouwmuurisolatie, vloerisolatie en/of zonnepanelen?

Geef een reactie