• Bericht reacties:0 Reacties

Op 7 maart 2020 organiseerde de gemeente met partners een bijeenkomst over het wijkwarmteplan in het Guido de Brès college. De gemeente en Warmtebedrijf Amersfoort presenteerden daar een plan om een warmtenet aan te leggen in Schothorst. Wij waren erbij en gingen in gesprek met bezoekers.

Op de bijeenkomst was een informatiemarkt waar WarmteStem een plek had. Dit was de eerste keer dat we met veel wijkgenoten in gesprek gingen sinds we een paar maanden daarvoor bedachten dat ons als bewoners verenigen een goed idee was. We voerden bij onze kraam veel gesprekken, haalden vragen op die mensen hadden, en vroegen mensen zich bij ons aan te sluiten. Er waren ook veel bemoedigende woorden van mensen die het net als wij belangrijk vinden dat bewoners onderling praten over een alternatief voor aardgas in de wijk.

In de week na de bijeenkomst gaven ongeveer 30 mensen aan lid te willen worden van de bewonerscoöperatie, en zo’n 70 mensen schreven zich in op de nieuwsbrief. Voor ons een duidelijk signaal dat het de moeite waard is om door te gaan.

Doe ook mee, word lid

Vind je het ook belangrijk dat jouw stem gehoord en vertegenwoordigd wordt? Wil je ook graag samenwerken met andere bewoners?

Geef een reactie