• Bericht reacties:2 Reacties

Waar lekt jouw huis warmte? Met een warmtecamera kom je erachter. In Schothorst kunnen vrijwilligers je helpen met een ‘warmtescan’.

Een warmtecamerabeeld laat zien op welke plekken de gevel van je huis relatief warm is. Op die plekken verlies je warmte. Ook kun je een plek waarvan je zelf vermoedt dat er warmte lekt ‘checken’. Dit geeft inzicht in waar nog wat te winnen valt, bijvoorbeeld door beter te isoleren of kieren te dichten.

Wil jij ook een warmtescan?

WarmteStem heeft een warmtecamera en vrijwillige warmtecoaches die je kunnen helpen bij een warmtescan van je huis. De coaches weten hoe de camera werkt en hoe wat de beelden betekenen. Als inwoner van Schothorst kun je een huisbezoek aanvragen waarbij een warmtecoach je woning scant.

Hoe werkt het?

 • Ga onderaan deze pagina via de zwarte knop naar het formulier en vul je gegevens en wat eigenschappen van je huis in.
 • Een warmtecoach neemt contact met je op zodra het kan.

Belangrijk om te weten

 • Een warmtecamerabeeld kan alleen onder de juiste weersomstandigheden worden gemaakt. Het kan daardoor lang niet iedere dag.
 • Er is inmiddels al een aardige lijst met aanmeldingen. Het kan dus best een tijdje duren voordat een warmtecoach contact opneemt.
 • WarmteStem laat het weten als het niet meer lukt om deze winter bij je langst te komen.

Inschrijving tijdelijk gesloten

Wegens grote belangstelling moeten we de inschrijvingen helaas tijdelijk sluiten. Er is zo’n lange lijst met mensen die nog geholpen willen worden dat we dit waarschijnlijk niet allemaal in de winter van 2023/2024 voor elkaar krijgen. Als er weer ruimte is voor nieuwe aanvragen, laten we dit weten via de nieuwsbrief. Ontvang je die nog niet? Schrijf je hier in!

Geef een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Gert Jan Lokhorst

  Goedendag,
  Graag zou ik een warmtescan van mijn woning laten maken ivm beslissing tot plaatsen warmtewerend glas en hybride warmtepomp.
  Ons adres is Schothorsterlaan 39, 3822 NA Amersfoort. Het huis is een 2-onder-1 kap uit 1966 met beneden een grote aanbouw en gedeeltelijke na-isolatie.
  MVG
  Gert Jan