• Bericht reacties:5 reacties

Meer weten over het plan van de gemeente om de wijk aardgasvrij te maken? Of wil je zorgen uiten en vragen stellen? Kom naar de infomatieavond van WarmteStem waarop we met de gemeente in gesprek gaan.

In verband met de grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk, de locatie zit vol. We informeren achteraf zo goed mogelijk over de belangrijkste punten die besproken zijn. Schrijf je daarvoor in op de nieuwsbrief. Bedankt voor je begrip!

Inwoners van Schothorst-Zuid hebben kort geleden een brief ontvangen van de gemeente die ging over het aardgasvrij maken van de wijk. Daarin stond dat we van Warmtebedrijf Amersfoort een aanbod krijgen voor een aansluiting op een warmtenet. Ook warmtepompen worden genoemd als een mogelijkheid om huizen aardgasvrij te verwarmen. De gemeente wil aan het einde van dit jaar weten wat de voorkeur van inwoners is.

Deze ontwikkelingen roepen in de wijk echter veel vragen, onzekerheid en onrust op. 

 • Waarom moet het allemaal zo snel?
 • Wat gaat het ons als inwoners kosten?
 • Wat gebeurt er als ik nu nog helemaal niet kan of wil kiezen?
 • Welke mogelijkheden zijn er voor wie niet aan het warmtenet wil?
 • En ook: kan dat allemaal maar zo, van het gas?

WarmteStem wil wijkgenoten helpen

WarmteStem is een coöperatie van inwoners van Schothorst. Wij weten van de zorgen die er leven en willen wijkgenoten daarom helpen. We denken daarbij aan het meedenken over kritische vragen die gesteld moeten worden aan Warmtebedrijf Amersfoort en de gemeente. Maar ook aan het bieden van advies en ondersteuning aan inwoners die overwegen een individuele warmteoplossing te kiezen, zoals een warmtepomp.

Uitnodiging informatieavond 12 april

Wij nodigen je daarom uit voor een bijeenkomst. Tijdens deze avond proberen we zo goed mogelijk op te halen wat er bij inwoners leeft rond dit onderwerp. Ook willen we te weten komen welke vragen voor jou beantwoord moeten worden voordat je een besluit kunt nemen over een aanbod van Warmtebedrijf Amersfoort. 

Daarnaast zijn wethouder Astrid Jansen en ambtenaren van de gemeente Amersfoort aanwezig om hun rol in de plannen toe te lichten en uw vragen daarover te beantwoorden. 

Warmtebedrijf Amersfoort heeft op deze bijeenkomst nog geen podium. Als tijdens de avond blijkt dat veel inwoners ook behoefte hebben aan een informatieavond met Warmtebedrijf Amersfoort, dan zal WarmteStem deze op een later moment organiseren

Locatie? Farel college, Paladijnenweg 101

Wanneer? Vrijdag 12 april, 19.30 (inloop vanaf 19:15)

Voor wie? Alle inwoners van Schothorst – Zuid

In verband met de grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk, de locatie zit vol. We informeren achteraf zo goed mogelijk over de belangrijkste punten die besproken zijn. Schrijf je daarvoor in op de nieuwsbrief. Bedankt voor je begrip!

Geef een reactie

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. H.B Evenboer

  1. Er zijn veel negatieve reacties op feit dat warmtenet gaskosten buitensporig oplopen door buitensporige verhoging leverancier omdat de gaswet dit eenduidig is geregeld Projecten worden stilgelegd. Hoe wordt dit geborgd in contract dat Amersfoort sluit voor de aanleg warmtenet. 2. Schothorst zuid is dus door Gemeente als pionierswijk aangewezen en de vraag is dan ook als blijkt dat vervolg wijken door ontwikkeling van alternatieven en voortschrijdend inzicht goedkoper uit zijn of de inwoners van Schothorst Zuid worden deze dan alsnog gecompenseerd .3. Waarom Schothorst Zuid als pioniersplek en niet Liendert/Schuilenburg/Kruiskamp/ Leusderkwartier/ de Berg. Op eerdere info avonden werd gesteld dat de staat riolering deze keuze heeft beïnvloed, dit argument is niet houdbaar omdat inmiddels alle hoofdroutes opnieuw zijn geasfalteerd en een groot deel leidingen door voetpaden loopt. Nu alsnog switchen naar Liendert omdat leidingnet vanuit de Hoef sneller bereikbaar is ?. 4. In het verleden waren gratis inductieplaat/pannen in aanbod opgenomen. Welk aanbod volgt,nu vele inwoners hiertoe al zelf zijn overgegaan? 5. Moeten tuinen op de kop voor aanleg/aansluiting en zo ja wie verzorgt herstel en draagt de kosten. 6. Wat is het nieuwe tijdpad van de aanleg in Schothorst Zuid.

 2. B.T. Ramselaar

  Wij zijn van mening dat dit plan er als experiment voor Amersfoort door wordt gedrukt, terwijl gas nog steeds een van de schoonste brandstoffen is en er in de toekomst over kan worden geschakeld op waterstof waarvoor de gasleidingen klaar worden gemaakt. Warmtenet is absoluut niet duurzaam… Bovendien worden we onnodig op hoge kosten worden gejaagd. Doe het niet!

 3. J Brouwer

  wij wonen op het van Oudijckerf dit is schothorst noord

  1. janzuilhof

   Hebben jullie wel een brief door de brievenbus gekregen van WarmteStem? Dat zou namelijk niet moeten…

 4. Narine

  Gas is nog steeds een van de schoonste brandstoffen en er in de toekomst over kan worden geschakeld op waterstof waarvoor de gasleidingen klaar worden gemaakt. Warmtenet is absoluut niet duurzaam… Bovendien worden we onnodig op hoge kosten gejaagd. Alles wordt opgelegd zonder na te denken wat de gevolgen zijn. Energiebedrijven gaan weer miljoenen profiteren op onze kosten.