• Bericht reacties:0 Reacties

Wat bespaar je eigenlijk op je energierekening met een warmtepomp? En hoe lang duurt het voordat je investering is terugverdiend? Dat zijn heel logische vragen als je overweegt om thuis een warmtepomp te nemen. Met de Warmtepomp bespaarchecker krijg je een goede indicatie. Je ziet de resultaten voor zowel een hybride als een all-electric warmtepomp, dus je kan deze direct vergelijken.

Hoe gebruik je de rekentool?

Om de Warmtepomp bespaarchecker goed te kunnen gebruiken, moet je weten hoeveel aardgas je nu jaarlijks gebruikt. En voor een nog beter resultaat achterhaal je ook hoeveel daarvan wordt gebruikt voor tapwater. Bij de tool vind je aanwijzingen voor hoe je daarachter komt. Ook moet je weten hoe goed je huis ongeveer geïsoleerd is, en met welk afgiftesysteem je huiskamer verwarmd wordt.

Waarom deze rekentool en geen andere?

  • De tool is gemaakt door klimaatstichting HIER. Dit is geen commerciële partij die warmtepompen verkoopt, maar een stichting die een eerlijk beeld probeert te schetsen. Voor sommige huizen is de terugverdientijd bijvoorbeeld lang, en dat laat de tool dan ook zien.
  • De tool is transparant. Je kunt als je dat wil zelf zien met welke cijfers gerekend wordt, en ze aanpassen als je liever met andere cijfers rekent.
  • Als je hulp nodig hebt bij het invullen, kun je mailen naar jan@warmtestem.nl

Je vindt de rekentool op hier.nu via onderstaande knop.

Geef een reactie