• Bericht reacties:0 Reacties

Stichting Urgenda heeft een eenvoudige actie bedacht om thuis flink wat energie te besparen: Zet ´m op 60! WarmteStem beveelt van harte aan om mee te doen.

Zo werkt het

Heb je een Cv-ketel? Bespaar in 1 minuut 60 euro per jaar! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door de cv-ketel – het verwarmingswater, niet het tapwater – binnen één minuut naar 60 graden terug te brengen, is tot wel 60 euro per jaar te besparen. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Kijk op de website www.zetmop60.nl. Daar staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat je het makkelijk zelf kan doen. Ook vind je daar antwoorden op veelgestelde vragen.

Twijfel je of het met 60 graden wel warm wordt in jouw huis? Maak je geen zorgen. Je zet de temperatuur net zo makkelijk weer omhoog als het je toch niet bevalt.

Deel het met je buren

Deze actie is niet door WarmteStem in het leven geroepen, maar we delen hem graag met zoveel mogelijk mensen in Schothorst. Is het ook iets voor je buren die WarmteStem nog niet gevonden hebben? Stuur de actie vooral aan ze door.

Hulp nodig?

Twijfel je toch om zelf aan de knoppen van je cv-ketel te zitten (en woon je in Schothorst)? Neem contact met ons op via het formulier, dan kijken we of we je kunnen helpen.

Doe mee, word lid van WarmteStem

WarmteStem is een coöperatie van bewoners in Schothorst die elkaar helpen met energie besparen. Ook willen we dat de wijk zelf bepaalt hoe we overstappen op een duurzaam alternatief voor aardgas. Vind je dit ook belangrijk? Word lid voor maar €1 per maand!

Geef een reactie