• Bericht reacties:0 Reacties

Wat is specifiek in jouw huis nodig om over te stappen van cv-ketel naar warmtepomp of warmtenet? En als het nog te vroeg is om een keuze te maken: met welke energiebesparende maatregelen houd je alle opties nog open? Bij WarmteStem kunnen inwoners van Schothorst-Zuid samen met drie buren een gratis woningcheck aanvragen waar je antwoorden krijgt op zulke vragen.

De woningcheck

Tijdens de woningcheck komt een getrainde energiecoach bij jou langs op een moment dat je buren en jij beschikbaar zijn. Samen lopen jullie door de woning waarbij de energiecoach uitleg geeft over de mogelijkheden. Er wordt inzicht gegeven in kosten, besparingen en praktische zaken zoals benodigde ruimte voor verschillende technieken. Uiteraard is er ook veel ruimte voor vragen.

De energiecoach is een vrijwilliger met kennis over specifiek jouw woning. Hij of zij heeft die kennis doordat een professioneel adviesbureau rapporten heeft gemaakt van de woningtypen waarvan er in Schothorst-Zuid meer voorkomen. En als jouw woningtype nog niet in het bestand zit, zorgen we dat dit erin komt.

Na de woningcheck weten jij en je buren:

  • Met welke energiebesparende maatregelen jouw huis klaargemaakt wordt voor verschillende manieren om aardgasvrij te wonen;
  • Wat specifiek voor jouw huis de voor- en nadelen zijn van een warmtepomp, warmtenet en andere technieken.
  • Welke maatregelen slim zijn om direct te nemen, en welke je juist op een langere termijn kunt plannen.

Wat we van jou vragen

  • Verzamel minimaal drie buurtgenoten met hetzelfde woningtype als jij. Als je er vertrouwen in hebt dat dit wel lukt, kun je het huisbezoek gerust al aanvragen.
  • Als aanvrager ben je ‘gastheer of -vrouw’ van de avond. Je buren zullen het waarderen als je een kopje koffie of thee voor ze hebt.

Zo vraag je het aan

Willen jij en je buren meer leren over jullie eigen huizen, zodat het makkelijker wordt om keuzes te maken? Leuk! Met de knop hieronder kun je een huisbezoek aanvragen. WarmteStem neemt binnenkort contact met je op om het huisbezoek in te plannen. 

In verband met de vakantieperiode en het trainen van de vrijwillige energiecoaches zal de doorlooptijd van aanvraag tot huisbezoek de komende maanden mogelijk wat langer duren. We vragen hiervoor je begrip.

Word zelf vrijwilliger!

Lijkt het je leuk om zelf ook wijkgenoten op weg te helpen met zulke huisbezoeken? Je bent van harte welkom om mee te doen! Volg een training via WarmteStem en word ook vrijwillige energiecoach. Stuur hiervoor een mailtje naar jan@warmtestem.nl.

Geef een reactie