• Bericht reacties:2 reacties

Heb je een uitnodiging gekregen voor een informatiebijeenkomst over energie besparen in het type huis waarin je woont? Op deze pagina kun je je aanmelden én vind je wat meer informatie over deze activiteit voor en door bewoners in Schothorst.

Direct aanmelden

Kijk hieronder in welk woningtype je woont en meld je aan via het formulier.

Bakstenengevel (o.a. Koning Nobelpad)

Bijeenkomsten op 24 mei en 30 mei om 19:30.

Grindplaatwoning (o.a. Ros Beijaartpad)

Bijeenkomsten op 29 mei en 6 juni om 19:30.

Woningtype o.a. Boomrijk

Bijeenkomsten op 31 mei en 14 juni om 19:30.

Woningtype o.a. Didopad

Bijeenkomst op 15 juni om 19:30.

Woningtype o.a. Van Nimwegenpad

Bijeenkomsten op 8 juni en 12 juni om 19:30.

Woningtype o.a. Koning Assentijnpad

Bijeenkomst op 14 juni om 19:30.

Staat jouw huis er niet bij?

Dat kan kloppen! WarmteStem brengt nu zes veelvoorkomende woningtypen in kaart. Als de aanpak een succes blijkt kijken we met welke woningen we verder aan de slag kunnen.

Wie organiseert dit?

Dit project is een initiatief van WarmteStem, de coöperatie voor en door bewoners in Schothorst die energie willen besparen. Aan het project werken verschillende vrijwilligers uit de wijk mee die het leuk vinden om mensen in hun buurt te helpen. WarmteStem heeft heen enkel commercieel belang.

Over dit project voor en door bewoners in Schothorst

Je kent vast wel de uitdrukking “Beter goed gejat dan slecht bedacht”. En da’s een uitstekend advies als het gaat om het isoleren en verduurzamen van je woning. Want waarom zou iedereen zelf het wiel uitvinden als we in de wijk veel beter samen kunnen werken?

Met dit in het achterhoofd is WarmteStem gestart met het project ‘Referentiewoningen’. We hebben een gerenommeerd adviesbureau (www.energiepaleis.nl) op het gebied van energiebesparing opdracht gegeven een zestal veel in de wijk voorkomende woningen ‘in beeld’ laten brengen.

Dat levert zes huiseigenaren een goed overzicht op van maatregelen die genomen kunnen worden om hun woning te verbeteren en het energieverbruik omlaag te krijgen. Maar nog veel belangrijker: het geeft alle bewoners die in een soortgelijk huis wonen ook erg waardevolle informatie: wat zijn de specifieke aandachtspunten bij het type woning, waar moet je op letten als je aan de slag wilt met energiebesparing, en wat zou daarbij een logische volgorde zijn?

Deze aanpak is op verschillende plaatsen in de provincie al toegepast. Individuele bewoners kregen door de actuele situatie van hun eigen woning te vergelijken met de ‘referentiewoning’ aangrijpingspunten om aan de slag te gaan met verduurzamingsmaatregelen. Individueel, maar in veel gevallen ook gezamenlijk. Bijvoorbeeld door collectieve inkoop van maatregelen, zoals vloer- of spouwmuurisolatie, HR++-glas of kunststof kozijnen.

Hoe pakken we dit in Schothorst op?

 1. Voor elk van de referentiewoningen organiseren we – in de periode mei/juni – buurtbijeenkomsten waarin het rapport van z’n woning toelichten en bespreken.
 2. Ondertussen gaat een groepje enthousiaste bewoners aan de slag om alvast in kaart te brengen hoe we voor een aantal maatregelen collectieve inkoop kunnen organiseren: welke aanbieders komen in aanmerking om uit te kiezen, wat zijn actuele prijzen en hoe kunnen we daar, door samen op te trekken, nog wat aan afdoen? 
 3. Vervolgens kijken we wie er mee wil over wil gaan tot concrete maatregelen en hoe WarmteStem dit samen met bewoners zo makkelijk mogelijk kan maken.

Heb je vragen over dit project? Stuur een mailtje naar ben@warmtestem.nl

Geef een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Joseph Vreeburg

  Op het papier dat ik kreeg stond wèl een woning als de mijne. Vóór ik me kon aanmelden moest ik eerst lid worden. Nu lijkt het niet mogelijk me aan te melden voor de bijeenkomst.

  1. janzuilhof

   Beste Joseph,

   Kun je misschien je telefoonnummer mailen naar jan@warmtstem.nl? Dan bel ik maandag even en kijken we samen wat er mis is gegaan en hoe we het oplossen. Dat lijkt me makkelijker.
   Vriendelijke groet,
   Jan