• Bericht reacties:4 reacties

Dit is een uitnodiging voor iedereen die iets over Schothorst-Zuid te zeggen heeft.

Al een paar jaar zingt het rond in de wijk: wanneer moeten we van het aardgas af? En wat krijgen we er dan voor terug, en tegen welke prijs? Het houdt de gemoederen bezig en iedereen heeft er wel een eigen mening of ideeën over.

Belangrijk natuurlijk, maar een duurzaam en leefbaar Schothorst-Zuid gaat over meer dan het besluit of er een warmtenet komt of de aanschaf van een warmtepomp. Het gaat ook over de vraag hoe we als bewoners de toekomst van de wijk zien en welke zeggenschap we daarover willen hebben.

Deel je wensen en zorgen

Wij willen graag met je in gesprek over deze vraag: welke uitdagingen, mogelijkheden én belemmeringen zie jij om van onze wijk een duurzame en leefbare wijk te maken?

Dan kan het gaan over samen optrekken bij het isoleren en verduurzamen van je huis, maar ook over het groen rond je huis en in de wijk, of de aanschaf van zonnepanelen. Of misschien heb je zelf wel heel andere ideeën. Het gaat ook over de vraag wat je als bewoners daar zelf in kunt doen, en wat je aan de gemeente wilt overlaten.

Hoe pakken we dat aan?

 • We plannen de gesprekken in zo’n 25 tot 30 buurtjes binnen de wijk, vlak bij huis dus. Dat gebeurt allemaal in de periode half mei – half juni, als de coronamaatregelen het toestaan uiteraard. Als het slecht weer is hebben we een vergaderlocatie achter de hand, maar in principe zitten we gewoon in een kring op een hofje vlakbij je huis.
 • We nodigen iedereen uit om in groepjes van 6-8 personen bij elkaar te komen. En iedereen die zich heeft aangemeld schuift letterlijk aan: je neemt gewoon je stoel mee naar het gesprek.
 • De gesprekken staan onder leiding van getrainde gespreksleiders, die ervoor zorgen dat we niet in discussie gaan of elkaars gelijk betwisten, maar juist ieders ervaringen, wensen, zorgen en dromen verzamelen.
 • Er is koffie en thee met iets lekkers, en met een beetje mazzel kun je nablijven voor een hapje en een drankje.

En waarom doet WarmteStem al die moeite?

 • WarmteStem is een onafhankelijke coöperatie, opgericht door mensen die zelf in Schothorst-Zuid wonen. We willen de wensen en zorgen uit de wijk ‘ophalen’, zodat we weten wat er speelt. En we willen de belangen van de bewoners behartigen bij de gemeente, de verhuurders en het warmtebedrijf.
 • Daarom willen we de oogst van alle gesprekken afleveren bij de gemeente Amersfoort: de (Warmte)Stem van Schothorst-Zuid!

Wat kun je nu al doen?

Binnenkort ontvang je een flyer in je brievenbus met alle informatie over data, tijdstip en locaties. Maar nog handiger is het als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan krijg je het laatste nieuws het eerste in je mailbox.

Update: wachten op versoepelingen

Helaas laten de huidige coronamaatregelen het nog niet toe om met 8 personen samen te komen. We hadden eigenlijk gehoopt dat we de bijeenkomsten de komende weken konden houden, maar de versoepelingen hebben de afgelopen maanden niet meegezeten. Daarnaast moeten we waarschijnlijk rekening houden met de vakantieperiode. Wij zijn er helemaal klaar voor, maar er zit niets anders op dan nog even wachten…

Hoe nu verder?

We verwachten dat we binnenkort definitieve data voor de bijeenkomsten kunnen prikken. Als dat zover is:

 • Kun je op onze website op een kaart zien waar alle bijeenkomsten plaatsvinden, en dus ook welke bij jou in de buurt is.
 • Kun je je gratis inschrijven voor één van de bijeenkomsten.
 • Zorgt WarmteStem dat in iedere brievenbus in de wijk een uitnodiging terecht komt.
 • Sturen we natuurlijk ook weer een nieuwsbrief dat de inschrijvingen geopend zijn.

Geef een reactie

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Ria Harskamp

  Ik wil zeker graag uitgenodigd worden wanneer deze gesprekken plaats gaan vinden. Ik woon op de Holkerweg.

 2. Jeroen Keet

  Hallo

  Intussen zijn we twee maanden verder. hebben er al gesprekken plaats gevonden?

  1. janzuilhof

   Ha Jeroen,

   Er hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden omdat de coronaregels dat helaas niet toestaan. Toen we dit nieuwsbericht schreven waren we nog optimistisch over versoepelingen. Die lieten langer op zich wachten dan gehoopt. We hebben net een nieuwsbrief verstuurd met een update. Ik zal het ook toevoegen aan het nieuwsbericht hierboven.