• Bericht reacties:2 reacties

In Schothorst-Zuid wordt actie gevoerd tegen een warmtenet op dat gestookt wordt op biomassa. Gemeenteraadslid Rob Molenkamp heeft een petitie gestart en krijgt veel steun.

De petitie keert zich tegen het plan van de gemeente en Warmtebedrijf Amersfoort om een warmtenet aan te leggen dat in eerste instantie wordt verwarmd met biomassa. Er wordt bij de petitie gesteld dat wanneer 30 procent van de wijk niet meedoet met het warmtenet, het hele plan niet doorgaat. In welke mate dat klopt durven wij niet te zeggen. Wel is het duidelijk dat veel mensen de online petitie hebben ondertekend: op 31 oktober waren dit 750 mensen.

Op de website van het Algemeen Dagblad is een artikel te lezen waar zowel de initiatiefnemer van de petitie als Warmtebedrijf Amersfoort aan het woord komt om hun perspectief toe te lichten.

Praat mee over wat de oplossing wél moet zijn

WarmteStem vind dat bewoners in Schothorst-Zuid zelf volwaardig mee moeten beslissen over hij de wijk duurzaam verwarmd gaat worden. We willen kijken naar wat wél kan en aansluit bij onze wensen en voorwaarden. Hoe meer mensen zich bij ons aansluiten, hoe sterker we samen staan. Doe je mee?

Geef een reactie

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hans Dekker

    Geen Biomassa in Amersfoort, het is niet duurzaam en geeft meer CO2 en Fijnstof, gezondheidsklachten en overlast. 2x zoveel CO2 als bij verbranding van gas en 15% meer dan bij steenkool

  2. Hans Dekker

    Geen Biomassa in Amersfoort, het is niet duurzaam en geeft meer CO2 en Fijnstof, gezondheidsklachten en overlast. 2x zoveel CO2 als bij verbranding van gas en 15% meer dan bij steenkool wist u dat ?